ŠPELA TUŠEK

povezovalka timov in imago terapevtka

Zdrav partnerski odnos je neprecenljiv

Odnosi so kot rože

…, ki potrebujejo veliko skrbi in nege.

Tudi tiste, ki jih v cvetličarnah prodajajo kot »nezahtevne«, v resnici potrebujejo vsaka svoj način nege. V nasprotjem primeru lahko kar nenadoma propadejo.

Podobno je z odnosi. Vsak odnos potrebuje svojo nego. Otroci so mlade rožice, zato jim namenjamo kar nekaj skrbi. Mogoče ni vedno najbolj primerna, ampak o tem bomo v kakšnem drugem blogu.

Potem so odnosi, ki so zahtevni na drugačen način. Kličejo po pozornosti. To so lahko družinski člani, sodelavci ali stranke. Lahko vzamejo tudi preveč časa … in energije.

In potem je partnerski odnos. Za tega se nam včasih zdi, da je najbolj trpežen: »Saj bova že. Se imava rada. Skupaj drživa. Midva lahko počakava. Še tole obdobje zdrživa, pa bo«

Pa je to res dovolj za zdrav partnerski odnos?

In potem kar naenkrat ….

Partnerski odnos je v krizi.

Sedita na partnerski terapiji. Čeprav sta še dolgo nazaj bila prepričana, da to ni za njiju, ker se v bistvu ne kregata in ker je cena previsoka.

Želja in huda žeja po povezanosti in odnosu premaga nepotrebne predsodke. Sedita z vprašanjem: »Kako rešiti najin partnerski odnos?«

Rad jo imam. Res. Samo ne razumem zakaj je tako čudno med nama. Ne smejeva se več stvarem. Vse naju vrže ven. Saj so dnevi, ko se spomnim kako je bilo … in potem drug drugega kriviva za to, da ni več. Čudno je med nama. Želim si miru in nežnosti. V redkih trenutkih, ko pa imava čas … boom. Potem se raje umaknem. Sploh ne vem kaj se dogaja. Ali bo vedno tako?

Utrujena sem. Občutek imam, da samo še delam in da je vse na meni. Želim si, da bi si vzela čas. Ampak, ko sva skupaj me sploh ne razume. Ali pa me razume narobe in potem imam dovolj. Včasih celo jokam sama zase. Pa tako bi nama bilo lahko lepo. Kot, da ne znava biti več skupaj in spravit skozi ene normalne debate, ki bi bil mal v uteho in za dušo.

Globoka povezanost je bistvena za dober partnerski odnos

Z vsakim letom sem bolj ponosna Imago partnerska terapevtka.

Moč mi dajejo trenutki, ko se ona in on spet zagledata, zaslišita in odnos zaživi. To so zame sveti trenutki. Ne nam opisati lepote tega trenutka. Božansko. Ne pretiravam.

Zato vztrajam in se veselim vsakega para. Z Imago partnersko terapijo pomagam parom ponovno vzpostaviti varen prostor med njima.  Nato jima pomagam, da drug drugega spet nahranita z globoko povezanostjo in razumevanjem.

Tako partnerski odnos postane spet zdrav in živ.

Živ odnos je neprecenljiv.

Cena partnerske terapije? Garantirano neprecenljiva naložba v kvalitetno življenje na vseh področjih.

Ker v resnici črpamo energijo, živost in ustvarjalnost za vse drugo prav iz zdravega partnerskega odnosa.

Najina povezanost daje življenje vsemu okoli naju.